Om Klubben

Konsertverksamheten

Jönköpings Jazzklubb har som målsättning att erbjuda ett brett utbud av musik inom olika grenar av jazzen, från det melodiska till det abstrakta, från det lättlyssnade till det krävande, från det skönt svängande till det omkullkastande, från bluesmusiken till det som närmar sig den klassiska musiken, från dåtid till nutid och framtid.

Årets Jazzklubb 2016
Årets Jazzklubb 2016

Publiken ska kunna känna igen sig men också få tillfälle att uppleva något annorlunda och nyskapande. Jazzklubben arbetar vidare målmedvetet för att ge kvinnliga instrumentalister större utrymme på scenen.

Genom programutbudet vill jazzklubben också bidra till en konstnärlig utveckling av den svenska jazzscenen liksom till möjligheterna för yngre musiker att få engagemang.

 

Ett bevis på Jönköpings Jazzklubbs fortsatta framgång är att vi blev utsedda till Årets Jazzklubb 2016.

  


Årsmöten

 

Årsmöte 2022

Jönköpings Jazzklubbs årsmöte ägde rum på City Hotel i Jönköping den 10 mars 2022. Förutom de sedvanliga årsmötesförhandlingarna utlottades en årsprenumeration av tidskriften Jazz och CD-skivor.

  

Brivio Thörner tar emot diplom och blommor
Brivio Thörner tar emot diplom och blommor

Vid årsmötet avtackades Brivio Thörner. Brivio har haft ett mångårigt engagemang i klubben och med sin stora erfarenhet bidragit till klubbens goda utveckling. Han gav tidigt klubben en stadig ekonomisk grund genom att värva sponsorer och på hans förslag inrättade Jönköpings Jazzklubb sitt ungdomsstipendium.

 

Jönköpings Jazzklubbs ordförande Hans Träff tackade Brivio med tal, diplom och blommor.

Brivio Thörner utsågs även till hedersmedlem i Jönköpings Jazzklubb.

 

Mötet avslutades med fika och en stunds trevligt samkväm med medlemmar och styrelse.

   

Årsmöte 2021

Jönköpings Jazzklubbs årsmöte genomfördes den 31 mars 2021 och enbart genom postomröstning.

Årsmötet skett med stöd av lagen (2020:198) om tillfälliga undantag för att underlätta genomförandet av bolags- och föreningsstämmor, ändrad genom lagen (2020:300).

I samband med årsmötet utlottades en årsprenumeration av tidningen JAZZ och vinnaren är Sol-Britt Karlsson.

Jazzklubben riktar ett varmt tack till Christer Olsson och till Sofia Nordhaug för deras insatser i styrelsen.

  

Årsmöte 2020

Torsdagen den 27 februari ägde Jönköpings Jazzklubbs årsmöte åter rum i Kulturskolans lokaler i Jönköping. Utöver årsmötesförhandlingar bjöds det på musikunderhållning av kulturskolans båda storband, utdelning av Jazzklubbens ungdomsstipendium, utlottning av CD-skivor och av en årsprenumeration av tidningen JAZZ (Orkester Journalen).

Lovisa Lidgren, Albin Rickman, Hans Träff och Per-Åke Wennerberg
Lovisa Lidgren, Albin Rickman, Hans Träff och Per-Åke Wennerberg

Efter det att årsmötesförhandlingarna slutförts, utdelades Jönköpings Jazzklubbs ungdomsstipendium 2019 av Per-Åke Wennerberg och Hans Träff till Lovisa Lidgren och Albin Rickman.

 
Hans Träff tackar Berith Lyth och Eva Norström
Hans Träff tackar Berith Lyth och Eva Norström

För ett förtjänstfullt arbete i Jönköpings Jazzklubb tackade ordförande Hans Träff avgående sekreteraren Berit Lyth och Eva Norström från jazzklubbens valberedning.

 

 

Efter en stunds fika var det utlottning av en årsprenumeration av tidningen JAZZ (Orkester Journalen) och ett antal CD-skivor.

Underhöll gjorde Swinging New Big Band och Small Big Band, från Kulturskolan Jönköping.

  

Årsmöte 2019

Mikael Winald tar emot stipendiediet
Mikael Winald tar emot stipendiediet

Jönköpings Jazzklubbs årsmöte ägde rum i Kulturskolans lokaler i Jönköping. Förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar utdelades Jönköpings Jazzklubbs ungdomsstipendium 2018 till unga jazzmusiker. Årets stipendium delas mellan Södra Vätterbygdens Folkhögskolas storband och Jönköpings Kulturskolas Swinging New Big Band.

Mikael Winald tog emot stipendiediplomet för Kulturskolans räkning. Utlottning gjordes av en årsprenumeration av Orkester Journalen och CD-skivor. Underhöll gjorde Swinging New Big Band och Small Big Band, från Kulturskolan Jönköping.

 

Bo Levander avtackas av Hans Träff
Bo Levander avtackas av Hans Träff

Bo Levander som i många år recenserat bl.a. Jönköpings Jazzklubbs konserter, har slutat sin anställning på Jönköpings Posten.

Bo har genom åren, på ett professionellt och ibland poetiskt sätt, recenserat Jönköpings Jazzklubbs konserter.

Bo som även var ordförande i Jönköpings Jazzklubb åren
1989 - 1999, avtackades av Jönköpings Jazzklubbs ordförande
Hans Träff.

 

   


Stadgar för Jönköpings Jazzklubb

Jönköpings Jazzklubb är en ideell förening som har till syfte att främja förutsättningarna för och sprida kunskap om jazzmusik och relaterade genrer.

Stadgar fastställda vid föreningsstämman 2 februari 2017


Dataskyddsförordning GDPR

Medlem

Som medlem i Jönköpings Jazzklubb finns du med i vårt medlemsregister. I registret finns uppgifter om namn, födelseår, adress, e-postadress och telefonnummer.

Nyhetsbrev

Vi värnar om din personliga integritet. Därför vill vi informera dig om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Som registrerad mottagare av Jönköpings Jazzklubbs nyhetsbrev finns du sedan tidigare med i vårt register där uppgift finns om din e-postadress.

Vi ändrar hanteringen för utskick av nyhetsbrevet

Fån och med 1 augusti 2021 distribueras våra nyhetsbrev via e-postleverantören Mailchimp.
När du i fortsättningen prenumererar på vårt nyhetsbrev samtycker du till att Mailchimp registrerar din e-postadress.

 

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via länken ”avsluta prenumerationen av nyhetsbrevet” som du hittar nederst i nyhetsbrevet eller kontakta oss via e-post nyhetsbrev@jonkopingsjazzklubb.se och be att din e-postadress tags bort.

 

Läs om Mailchimps sekretesspraxis här.

 

Policy och registerbok

0709 64 68 34
jkpjazz@gmail.com

© Jönköpings Jazzklubb