Notiser

Publicerade notiser på Jönköpings Jazzklubb


Publicerat 2019-12-06

Jazzklubbens resa till Vara Konserthus

Kurt Elling och Hans Träff

Den 5 december gjorde Jönköpings Jazzklubb medlemsresa till Vara Konserthus för att lyssna på en av världens främsta jazzvokalister Kurt Elling.

På bilden ser vi Hans Träff från Jönköpings Jazzklubb som får en autograf av Kurt Elling.

 


Publicerat 2019-11-05

Försmak av vårens konserter

Sidan med vårprogrammet uppdateras löpande, men läs redan nu och boka biljetter till Tonbruket, Second Line Jazzband, Wentus Blues Band och Jan Lundgren - Ulf Wakenius Quartet.

Läs mer här och boka biljetter redan nu


Publicerat 2019-11-05

Riksdagsseminarium med musikpolitik i fokus

Onsdagen den 6 november kl 10-12 bjuder kulturansvariga politiker gemensamt från (S) och (L) in till något så unikt som ett seminarium där enbart musikens villkor står i fokus. Och Svensk Jazz kommer att vara högst delaktiga.

Läs mer här


Publicerat 2019-09-28

Höstmarknad

Lindy Hop

Vid den årliga Höstmarknaden i Jönköping som i år var den 28 september, delade Jönköpings Jazzklubb ut sitt höstprogram till jazzintresserade marknadsbesökare.

 

Det bjöds också på jazzmusik. Vid gågatan stod Corgi Jazzband och vid Atollen underhöll Norra Göta Band med dansare från föreningen Lindy Hop.


Publicerat 2019-09-13

Upptaktsmöte

Torsdagen den 12 september bjöd Jönköpings Jazzklubb sina medlemmar på upptaktsmöte.

Aktualiteter och information om verksamheten redogjordes, höstens konserter presenterades professionellt av Claes Åkesson. En lyckad afton där servering, administration och teknik var med oss.

Som en medlem uttryckte sig "Var på en inspirerande träff om Jönköpings Jazzklubbs höstprogram i kväll. Jättefint program, hopsytt av ideella krafter. Blues, swing, soul, storband. Gullin. Jan Johansson. Peter Asplund, Isabella Lundgren..."


Publicerat 2019-09-11

Lästips i tidningen JAZZ (f.d. Orkesterjournalen)

I nummer 4 av tidningen JAZZ uppmärksammas i två artiklar, artister som inom kort kommer till Jönköpings Jazzklubb. Dels en lysande recension av Vivian Buczeks senaste skiva med NBB och dels en intervju med Elvira Seger.

Som medlem i Jönköpings Jazzklubb kan du förmånligt prenumerera på tidningen JAZZ, mer om detta här.


Publicerat 2019-09-01

Jönköpings Jazzklubb - ny hemsida

Gamla hemsidan har ersatts av en ny och som du ser framför dig nu. Nya hemsidan är mer funktionell än den tidigare och dessutom anpassad för att kunna läsas i både mobiltelefon och läsplatta.


Publicerat 2019-06-21

Grattis Hans Backenroth

Musikerförbundet delar varje år ut stipendier för musikalisk vidareutveckling. I år föll juryns val bland annat på Hans Backenroth. Jönköpings Jazzklubb gratulerar Hans till priset.

Läs juryns motivering


Publicerat 2019-06-21

Hälsning från Reunion Big Band

Reunion Big Band som var på besök hos oss i maj 2019 skickar en musikhälsning med "The Game Is Over", inspelad i Växjö 10 maj 2019.

Se filmklippet här


Publicerat 2019-04-30

Jönköpings Jazzklubb på Instagram

Jönköpings Jazzklubb finns nu även på Instagram.

Till Instagram


Publicerat 2019-04-30

Årets Jazzklubb 2016

2016 fick Jönköpings jazzklubb av Svensk Jazz, utmärkelsen Årets Jazzklubb.

Utmärkelsen lyder: "Efter omstarten 2006 har jazzklubben lagt ner stor möda och etablerat en mycket professionell verksamhet.
Jönköpingsborna kan nu ta del av det bästa landet har att erbjuda när det gäller jazz. I arbetet har kommunen haft det goda omdömet att stötta med både ekonomiska resurser och ett fint samarbete på kulturhuset Spira.
Ett rikt jazzliv växer i ett rikt kulturliv och Smålands musik och teater genomför årligen 1400 kulturevenemang och av dem hälften på just Kulturhuset Spira som därför är ett självklar del av livet för varje kulturintresserad Jönköpingsbo."


0709 64 68 34
jkpjazz@gmail.com

© Jönköpings Jazzklubb