Program våren 2018

Sweet Little Angels med Johanna Hjort

Torsdag 25 januari, kl. 19:30, Spira, Caféscenen

Johanna Hjort är en sångerska med rötterna i mötet mellan jazz, soul och blues.

Johanna har körat bakom bland annat Eric Gadd och gjort Ella Fitzgerald på Nefertiti i Göteborg. Sweet Little Angels är fem väletablerade göteborgsmusiker med husgudar som McDuff och Booker T & MG. Mötet mellan dessa bluesens gentlemän och Johanna är själfullt – här smälter blues och soul samman i skön förening.

 

Förband, kl. 18:30, Musikstuderande från Sommenbygdens Folkhögskola.

 

Köp biljett »

 

  

Patrik Bomans Ambivalent

Torsdag 8 februari, kl. 19:30, Spira, Caféscenen

Basisten och bandledaren Patrik Boman är tillbaka. Hans nya grupp Ambivalent är en sextett med några av landets främsta jazzmusiker, bl. a. Amanda Sedgwick på sax och Max Schultz på gitarr. Musiken rör sig lekfullt och spänstigt mellan bop och 50-talets swing i smakfulla arrangemang signerade Patrik Boman.

”Traditionsrik, kreativ jazzfest som man blir glad av”, sammanfattade en recensent.

 

Förband, kl. 18:30, Musikstuderande från Sommenbygdens Folkhögskola.

 

Köp biljett »

 

Anders Hagberg - Melodic Melange

Torsdag 22 februari, kl. 19:30, Spira, Kammaren

Anders Hagberg, flöjt och sopransax, möter Ahmad Al Khatib, som spelar det arabiska stränginstrumentet oud. Ett möte mellan nordisk jazz och klassisk arabisk musik som skapar en skön väv av teman, rytmer och klanger.

Johannes Lundbergs bas ger musiken en stabil grund och ett suggestivt gung. Slagverkaren Lisbeth Diers förstärker den musikaliska helheten med spännande orientaliska klanger. Följ med på en fängslande och sällsamt vacker musikalisk resa!

 

Förband, kl. 18:30, Afrogruppen/Tranås Kulturskola.

 

Köp biljett »

 

Edda Magnason och Norrbotten Big Band

Onsdag 28 februari, kl. 19:30, Spira, Konsertsalen

Edda Magnason tog musiksverige med storm när hon porträttlikt gestaltade Monica Z. Nu får vi möta henne i egen person som sångerska, musiker och kompositör.

Hon backas upp av Norrbotten Big Band – ett av landets bästa storband. Bandet leds av saxofonisten Håkan Broström som tillsammans med Johan Lindström (Tonbruket) arrangerat Edda Magnasons egen musik, som beskrivs som en sömlös blandning av jazz, pop, visa och klassiskt. Som sångerska och kompositör jämförs hon med Björk och Kate Bush.


Förband, kl. 18:30, Ambis Swingband.

 

Köp biljett »


Miriam Aïda

Torsdag 8 mars, kl. 19:30, Spira, Caféscenen

Sångerskan Miriam Aïda bjuder på musik kryddad med afrobrasilianska rytmer.

I smaksättningen ingår några nypor reggae, jazz och pop. Och så en dos svensk melankoli. Miriam Aïda sjunger med sammetslen röst, innerligt och passionerat.

Hon har samarbetat med brasilianska musiker i Rio de Janeiro men också Nils Landgren och Jan Lundgren.

I sällskap har hon gitarristen Mats Andersson och slagverkarna Ola Bothzén och Finn Björnulfson. Kvartetten har fått pris som Årets Artist på Folk & Världsmusikgalan.

 

Förband, kl. 18:30, Swinging New Big Band/Jönköpings Kulturskola.

 

Köp biljett »


Fredbergs orkester

Söndag 11 mars, kl. 15:00, Rosenlunds Herrgård

Det var i de småländska skogarna utanför Växjö som det hela började.

Fem unga jazzmusiker slog sig samman i en pakt som de valde att kalla Fredbergs Orkester. Sedan dess har bandet synts på en mängd olika scener så som jazzfestivaler, studentbaler och kvarterskrogar. Bandet, som numer utgår från Malmö, presenterar under 2018 sin alldeles färskpressade musik som består av en rad sånger om vardagen och dess bravader. Humor som samsas med melankoli och jazzhistorien som samsas med nutid, allt i en enda härlig blandning.

 

Köp biljett »

  

Touché

Torsdag 15 mars, kl. 19:30, Spira, Caféscenen

Touché är ett vokalt storband med tolv röster som instrument. Inspirationen hämtas från The Singers Unlimited och det eleganta svänget från Count Basies storband.

Klassisk storbandsrepertoar blandas med nordisk folkton i Touchés mycket uppskattade framträdanden.

Medlemmarna kommer från hela Skandinavien och har Köpenhamn som sin bas. Arvet från Swingle Singers och Les Double Six förs framgångsrikt vidare av denna fantastiska sånggrupp.

 

Förband, kl. 18:30, Södra Vätterbygdens Folkhögskolas Storband.

 

Köp biljett »

 

Ellen Andersson Quartet med Klas Lindquist

Torsdag 5 april, kl. 19:30, Spira, Caféscenen

Sångerskan Ellen Andersson vann förra årets Gyllene skivan för årets bästa album.

Ryktet om hennes särpräglade röst och hennes unga samspelta kvartett har nått lång utanför landets gränser. Med den amerikanska standardrepertoaren som språngbräda låter kvartetten tradition möta nutid i nya arrangemang, där pietet samsas med nytänkande.

Här gör kvartetten sällskap med den mycket uppskattade saxofonisten Klas Lindquist.

 

Förband, kl. 18:30, Symphony´o/Elvira Seger.

   

Köp biljett »

  

Martina Trio - En ros är en ros är en ros

Söndag 15 april, kl. 15:00, Rosenlunds Herrgård

Martina Trio tar er med på en musikalisk vandring bland rosor av alla de slag.

Det blir svenskt, det blir engelskt och alldeles egna framtagna sorter.

Martina Stenman, sång, flöjt och gitarr, Per-Åke Wennerberg, piano, dragspel, flygelhorn och cajun. Bosse Hellgren, kontrabas.

 

 

  

Köp biljett »

  

Ken Peplowski Scandinavian Jazztet

Torsdag 19 april, kl. 19:30, Spira, Caféscenen

Klarinettisten och saxofonisten Ken Peplowski är swingens mästare.

I jazzvärlden ses han som Benny Goodmans arvtagare. Ken Peplowski har spelat med alla de stora, Mel Tormé, Hank Jones, Peggy Lee och Madonna. Naturligtvis har han röstats fram som bäst på sitt instrument i Down Beat.

I sällskap har han några av Skandinaviens bästa jazzmusiker. På piano legendaren Ole Kock Hansen, på gitarr Jacob Fischer, basist är Hans Backenroth och på trummor Kristian Leth. En dröm för alla som älskar swing!

   

Förband, kl. 18:30, Habo Kulturskolas Ungdomsband.

 

Köp biljett »

 

Second Line Jazzband

Torsdag 3 maj, kl. 19:30, Spira, Teatersalongen

Second Line Jazzband är Sveriges, ja kanske Europas populäraste tradband.

Det svänger makalöst när dessa göteborgare med stor passion och mycket humor fångar och trollbinder sin publik. Repertoaren är bred och spänner från Bunk Johnson till Bob Dylan via Irving Berlin.

Men trots bandets förmåga att växla stil och repertoar är det de New Orleanska influenserna som är musikens fokus. Det brukar bli fullsatt, så köp biljett i tid!

 

Förband, kl. 18:30, Amanda Ekberg Quartet.

 

Köp biljett »


Evert Taube i våra hjärtan – Jönköpings Storband och Jönköpings Kammarkör

Söndag 6 maj, kl. 18:00, Spira, Konsertsalen

I Evert Taubes visor möter vi sommaren och alla dess äventyr. Rosa går på bal, Rönnerdahl han valsar, havet skimrar och tärnan dyker i sin vik medan Calle Schewen blandar fredligt sitt kaffe med Kron.

Vi låter Jönköpings Storband och Jönköpings Kammarkör öppna dörren till sommaren med en kavalkad av Everts älskade visor. Arrangör och presentatör är Per-Åke Wennerberg

 

Inget förband denna kväll.

 

Köp biljett »

 


Biljettpriserna är 250 kr för medlem, 300 kr för icke medlem och 100 kr för ungdom (-20 år eller -30 år med stud. leg.).

Biljettpriserna på Rosenlunds Herrgård är 200 kr inklusive fika.

Försäljningsställe för biljetter är biljettkassan på Spira, öppettider måndag - fredag 11.00 – 18.00, lördag - söndag 2 timmar innan föreställning/konsert. Tfn, 036 32 80 80.

Jönköpings Jazzklubb på Facebook  

Jönköpings Jazzklubb, Kulturhuset Spira, Jönköping